Lean Green Belt

Wat houdt de Green Belt training in?

In de green belt training leer je verschillende tools en technieken toepassen  waarmee je processen kunt verbeteren. Van het identificeren van knelpunten en het analyseren van oorzaken tot aan het meenemen van mensen in een nieuwe werkwijze, alles komt aan bod. Het projectmatige komt hier op de voorgrond en het DMAIC stelsel is hier de leidraad.
Daarnaast fungeer je ook als change agent. Als green belt leid je niet alleen verbeterprojecten, je leert ook om mensen mee te nemen in dagelijkse verbeteringen. Volgens de lean filosofie leiden veel kleine verbeteringen samen leiden tot een grote verbetering. In de green belt training leer je om anderen binnen je organisatie hierover te enthousiasmeren en zo een golf van verbeteringen op gang te brengen.

Aan het eind van deze lesreeks:

Hoe lang duurt deze Lean training?

Deze training duurt 5 dagen, van 9:00 uur tot ca. 16:00 uur.

Wie kunnen er deelnemen aan de training?

De green belt training is bedoeld voor iedereen die verschillende tools en technieken wil aanleren om processen te verbeteren.

Je kunt aan de green belt training deelnemen zonder enige voorkennis. Het is dus ook niet nodig om eerst een yellow belt te volgen.

Kan problemen oplossen op afdelingsniveau, is in staat om de werkvloer te coachen in Lean (Six Sigma) en ondersteunt de Black Belt als die er zou zijn.

De waarde van onze certiferende lean opleidingen

Met een lean certificering toont u aan dat u bepaalde competenties, kennis en vaardigheden bezit en voldoet aan specifieke kwaliteitsstandaarden. Onze Lean en Lean Six Sigma opleidingen zijn opgezet conform de internationale standaard ISO13053 en ISO13053-2, rekening houdend met ISO18404. Als je dat wil kan je bij onze lean opleidingen ook een examen afleggen en zo jouw theorie-certificaat behalen. Dit houdt in dat de kwaliteit van de kennis, vaardigheden en competenties die tijdens de training worden overgebracht, geheel in lijn zijn met de internationale standaarden van Lean Six Sigma competenties en technieken

ISO13053, Belts en rollen

De internationale standaard ISO13053 definieert de rollen van de verschillende Belts in een organisatie, dit zijn:

  • Yellow Belt
  • Green Belt
  • Black Belt
  • Master Black Belt

Binnen Percom Consultants leggen wij ons toe op de Yellow Belt en Green Belt van de norm. Om jouw organisatie maximale slaagkans te geven en optimaal resultaat te halen hebben we nog 3 bijkomende rollen ontwikkeld

Aanmelden