Management Toolkit

Leiding geven gaat niet altijd van een leien dakje. Deze opleiding is bedoeld om alle nieuwbenoemde leidinggevenden een stevige basis te geven in de verschillende vaardigheden die vereist zijn in hun nieuwe takenpakket of als gedegen refresh voor de people manager die al wat ervaring heeft.

Leiding geven is echter principieel anders dan uitvoerend werk. Het ‘doen’ besteedt u uit aan anderen. U bepaalt immers wat er dient te gebeuren. Tegelijkertijd hebt u minder invloed op het resultaat dan wanneer u het zelf zou doen. Leiding geven betekent dat u een stuk afhankelijker bent van mensen die het werk voor u doen. Dit maakt uw taak er niet gemakkelijker op. U moet medewerkers laten samenwerken.

In deze tweedaagse overlopen we de verschillende uitdagingen waarmee u geconfronteerd kunt worden en geven we u meer dan 15(!) verschillende competentiegerichte tools waarmee u aan de slag kan om de puzzelstukjes beter dan ooit op hun plaats te laten vallen.

Welke onderwerpen bespreken we in deze tweedaagse?

  • Tools over van communicatie: communicatie, assertief zijn, doelen stellen, motiveren en feedback
  • Tools over het functioneren: planningsgesprek, effectief coachen, goed delegeren, evolutiegesprek, de medewerker evalueren
  • Tools over het probleemsituaties: probleemaanpak, dramadriehoek, moeilijke medewerkers, het brengen van slecht nieuws
  • Tools over het leidinggeven: ontwikkelingsfasen van je team, werkoverleg, productiviteit van je team, constructieve relaties in je team
  • Tools over andere organisatiethemas: multicultureel management, verandermanagement, kwaliteit bewaken,…

Aanmelden